Móda pro svatební hosty: Jakým přešlapům se vyhnout?

"Nemám co na sebe. Co si obleču?" Věčný problém většiny žen, který ale v případě účasti na svatbě získává konečně reálnější rozměr.

Svatba je příležitostí předvést krásné kousky ze svého šatníku nebo si koupit něco nového. Hlavně ženy tohle obsáhle řeší.

Pokud navíc patříte k hostům zvaným na obřad, hostinu i oslavu, je svatba specifickou událostí v tom, že vybraný outfit na sobě budete mít opravdu dlouho. Musíte se v něm tedy cítit příjemně.

(Za mě doporučuji snoubencům uvést na pozvánky dress code.
Svatebčané vědí co na sebe a nevěsta se ženichem zase neriskují nevhodně oblečené hosty.)

Jakými základními pravidly se při výběru outfitu řídit?
----

1. Místo
Od toho, kde se svatba uskuteční, se odvíjí vlastně všechno. Jinak byste měli jít oblečení na svatbu v kostele, jinak na zahradní slavnost.

Určitě nechcete stát po kotníky v trávě na jehlách. Přijít v pestrobarevných boho šatech mezi upjatě nastrojené dámy v kostýmcích taky asi není úplně to pravé ořechové.

Pokud nemáte možnost dostat instrukce stran oblečení od snoubenců, zkuste si najít fotky nebo webové stránky místa, kde se svatba koná. Mohou vám napovědět, co se bude hodit a co ne.


2. Bílá barva
Tato barva patří jen nevěstě. Tečka.
Po domluvě může sáhnout po bílém kostýmku maminka nevěsty či ženicha, ale opravdu jen po domluvě.
Bílou barvu lze samozřejmě nějak zakomponovat do outfitů svatebčanů, nikdy by ale v celkovém outfitu neměla být barvou hlavní.


3. Černá barva
Je jedno, jak moc módní barvou je. V našich končinách platí ještě stále za smuteční a proto by se mohlo stát, že se starší ročníky budou podivovat, proč jste oblečení jako na pohřeb.

I když černá není takovým tabu jako bílá, raději ji také nechte doma. Jestliže po ní přece jen z nějakého důvodu musíte sáhnout, doplňte ji barevnou kabelkou, šátkem, náušnicemi apod.


4. Pohodlí
Pamatujte, že v tom, v čem na svatbu přijdete, budete muset vydržet celý den, nebo aspoň jeho část. Mělo by to tedy nejen dobře vypadat, ale být i pohodlné. Nechcete si přece celý den hlídat posouvající se výstřih a přelepovat náplastí puchýř na patě z nádherných, ale zoufale tlačících lodiček. 
 

5. Méně je více
Váš cíl je vypadat krásně, ne jako výloha krámku s bižuterií.
Doplňky jsou samozřejmě fajn a celému outfitu dodávají korunu, nemělo by jich ale být moc.
 

6. Party look nechte na jindy
Velké výstřihy, průsvitné materiály, mini délka šatů a sukní, vysoké rozparky, extrémně vysoké podpatky, barevné a hodně výrazné líčení... to jsou všechno oblasti, u kterých musíte dávat pozor.

Svatba je slavnostním dnem, bez ohledu na to, jak moc neformálně ji třeba novomanželé pojmou. Nejdete na party ani do baru, ale na oslavu nového životního kroku dvou lidí.

Navíc nikdy nevíte, kdo všechno na svatbě bude a jaké má názory. Je škoda zkazit si den tím, že na vás bude někdo pohoršeně hledět.



7. Velké tašky
Velké kabely nebo dokonce batůžky opravdu nechte doma či v autě. Jednak by vám překážely, jednak se pro takovou příležitost opravdu nehodí. A je jedno, jak moc drahé byly. Zkrátka NE.





Photo: Pinterest


Komentáře