Královská svatba se blíží! Kdo je vlastně Meghan Markle a čím vším si musela projít?


Vnuci britské královny Alžběty II. byli vždy ostře sledovanými osobami, zájem veřejnosti o ně ještě stoupl po pohřbu jejich tragicky zesnulé matky princezny Diany, kdy byli tehdy ještě jako děti donuceni jít ve smutečním průvodu za rakví.
Smrt matky poznamenala nejvíc právě tehdy dvanáctiletého  Harryho, který svou nevyrovnanost začal řešit alkoholem, divokými večírky a zástupem přítelkyň.
----
Od té doby uplynulo ale už dost vody a princ je nyní šťastně zasnoubený s americkou herečkou a bloggerkou Meghan Markle, zklidnil se, věnuje se charitě a reprezentování monarchie.
Harryho známí mluví o Meghan jako o chybějícím článku v princově životě, který teď zapadl na své místo.

Meghan a Harry
Jak se vlastně ti dva seznámili?
Údajně šlo o rande naslepo, které jim dohodla společná kamarádka.

„Šli jsme na drink a najednou to šlo hrozně rychle a už jsme plánovali, co budeme dělat zítra,“ říká Meghan.

„Byl jsem nesmírně příjemně překvapen, když jsem vešel do místnosti a viděl ji. Bylo osvěžující být najednou s někým, kdo je úplně mimo váš běžný okruh známých. Ona nevěděla moc o mě, já nevěděl nic o ní. Měl jsem konečně možnost začít něco od úplného začátku, krok po kroku se s ní poznávat.“ vysvětluje Harry.

Senzace: Američanka randí s princem
Pár se snažil svůj vztah dlouho tajit a celkem dobře se jim to dařilo. První půlrok nerušeně randili a média si ničeho nevšimla.

Když prosákl na veřejnost, spustil doslova šílenství.
Přítelkyně Harryho (který dříve žil dost bouřlivým životem a dlouhá léta byl "černou ovcí" rodiny) byly odjakživa zajímavým soustem pro média, takže Britové měli co řešit.
V případě tohoto vztahu ale nastalo šílenství i za oceánem.
Aby Američanka randila s princem, to se nestává každý den. Přece jen, americký národ nemá s pojmem "království" moc společného a díky jeho historii je za památku považována i sto let stará stavba.

Kdo je vlastně budoucí vévodkyně?
Všechno, jen ne pasivní, líná nebo nesamostatná.
Na začátku své kariéry pracovala jako kaligrafka na volné noze.
Odjakživa se velice zajímala o charitu a politiku.
Má za sebou působení na ambasádě v Buenos Aires, v roce 2014 se stala poradkyní pro mezinárodní charitu One Young World a v roce 2016 velvyslankyní World Vision Canada.
---.
Proslavila se účinkováním v seriálu Kravaťáci, kde hrála asistentku právníka.

Založila také velice oblíbený lifestylový blog The Tig, kde sdílela momenty ze svého života, fotky svých milovaných psů a své zájmy - módu, literaturu, umění, design, cestování... Mimochodem, netají se tím, že opravdu ráda jí a vaří..
Její účet na instagramu měl přes milion sledujících.


Samotná Meghan k tomu, jaké to je chodit s princem prohlásila:
„Jsem Američanka a nevyrůstala jsem v prostředí, kde by existovala královská rodina. Až teď poznávám, jak velký to má rozměr."
----
Záporná strana pohádky
Co vypadá jako pohádka o krásné, pracovité a milé dívce z běžné rodiny, ale zas tak růžové nebylo.
Meghan si po uveřejnění vztahu prošla velmi těžkým obdobím.
Bouře, kterou rozpoutala média poté, co na nový páreček přišla, narostla do nebývalých rozměrů.

Maghan sice byla jako herečka zvyklá na pozornost, ale rázem se stala středobodem zájmu světových médií a jednou z nejvyhledávanějších osob na internetu.
Novináři obtěžovali ji i její rodinu, chtěli zjistit informace o vztahu, o tom, zda je skutečně pravda, že s princem tvoří pár, informace o ní, o Harrym, o všem.
K tomu všemu se přidaly rasové útoky na její osobu, protože Meghan je míšenka (matku má afroameričanku, otce holandského původu).
Bulvár s gustem poukazoval na její původ, život a to, že vyrůstala v problémové části Los Angeles.

Výhružky a obtěžování
Dokonce přicházely i výhružky.
Meg je již jednou rozvedená a v seriálu Kravaťáci účinkovala v několika pikantních scénách.
Mnoho lidí nesouhlasilo s tím, aby britský princ tvořil pár s někým s takovými škraloupy.
Meghan dostala ochranku a situace začala být na pováženou.

Když intenzita obtěžování překročila únosnou mez, princ Harry se rozhodl zasáhnout.
V listopadu 2016 Kensingtonský palác (oficiální sídlo Harryho, Williama, Kate a dnes už i Meghan) vydal oficiální prohlášení o novém vztahu prince Harryho, aby tak ukončil "hon" na novou princovu přítelkyni.
Toto prohlášení mj. vyjadřovalo také Harryho nelibost vůči obtěžování jeho nové partnerky.

“..Během uplynulého týdne byla překročena únosná hranice. Přítelkyně prince Harryho Meghan Markle se stala terčem obtěžování a pomluv. Některé z nich byly velmi veřejné - pomluvy vyšly na titulních stranách celostátních médií… Princ Harry se bojí o bezpečí slečny Markle a velmi ho mrzí, že ji nemůže ochránit. Není správné, že se slečna Markle stala kvůli jejich vztahu objektem bouře. On ví, že lidi budou říkat: 'To je cena, kterou musí zaplatit' nebo 'To je součást hry'. S tím on nesouhlasí. Není to totiž hra, ale její a jeho život..“

Vztah přes oceán
Po tomto kroku se situace trochu uklidnila.
Vztah nadále fungoval na dálku, protože Maghan měla stále svůj vlastní život, cestovala, točila Kravaťáky, věnovala se svému blogu a zájmům.

Když to šlo, létala za Harrym do Londýna nebo Harry za ní do Toronta.
V rozhovoru pro Vanity Fair řekla: „Jsme pár. Jsme zamilovaní. Vím, že nadejde čas, kdy budeme muset udělat další krok, vystoupit spolu na veřejnosti a sdílet svůj příběh, ale doufám, že lidi chápou, že tohle je pro nás vzácný čas. Je jen náš. Ale jsme šťastni. A já osobně miluju velké příběhy o lásce.“

S postupujícím časem se Meghan začala sbližovat s královskou rodinou, údajně hlavně s Williamem a Kate.

Povinnosti partnerky prince
Jako oficiální partnerka prince se postupně také musela této rodině začít částečně přizpůsobovat.
Pro Meghan, která byla vždy samostaná, cílevědomá, finančně nezávislá, zvyklá cestovat s kamarádkami, psát blog, užívat si vesele života, módy, hraní a fotit fotky na instagram to určitě nemohlo být úplně nejsnadnější.
Na jaře 2018 zrušila svůj milovaný blog The Tig.
Trávila čím dál víc času v Londýně, trochu pozměnila šatník, zmenšila výstřihy, prodloužila délku šatů, začala volit elegantnější kousky...
Díky častým pobytům v Británii také omezila působení v seriálu.

Očekávání svatby
Čím dál častěji se začalo spekulovat o tom, že by mohla být na obzoru další královská svatba. Když v létě 2017 princ svou přítelkyni k jejím šestatřicátým narozeninám vyvezl do Afriky, kde se kdysi zasnoubili William a Kate, spekulace o svatbě ještě zesílily.
Pár se sice vrátil nezasnoubený, ale od této chvíle už vlastně celá Británie přepnula do režimu "čekáme na zásnuby, je to jen otázka času".

Zásnuby
V listopadu 2017 to konečně přišlo, pár oznámil zásnuby.

Harryho záměr požádat svou vyvolenou o ruku ovšem nejdřív musela schválit královna Alžběta II. Mnoho lidí nečekalo, že bude nadšená z rozvedené Američanky, která není z významné rodiny a živila se hraním, včetně dost odvážných scén.
Nejspíš i vzhledem k tomu, že Harry byl v době zásnub až šestým následníkem trůnu v pořadí a nebude tedy nejspíš nikdy vládnout, svolila.

Prsten navrhl sám Harry, hlavní diamant pochází z Botswany, druhé dva patřily princezně Dianě.

Kdo čekal dechberoucí okázalou žádost, spletl se. Harry se vyslovil doma během toho, co spolu pekli kuře k večeři.
Dojatá a překvapená Meghan ho prý ani nenechala žádost celou dokončit, skočila mu do řeči a zeptala se, jestli rovnou může říct ANO.
Po oznámení zásnub světu Meghan ukončila své působení v seriálu a přestěhovala se konečně úplně do Kensingtonského paláce.

Mezi zásnubami a svatbou
Nyní se kromě svatebních příprav také seznamuje se svými novými povinnostmi, věnuje se charitě a doprovází prince na některé oficiální akce.


I dnes se musí potýkat s výtkami části veřejnosti, která jí nemůže odpustit její minulost.
Nicméně větší část Britů si ji oblíbila a všude se setkává s nadšenými ohlasy a vřelým přijetím.

Meghan se vdává ve 36 letech. Má za sebou úspěšnou kariéru, které se musela vzdát, spoustu zájmů, které nyní musí upozadit. Navíc na rozdíl od své švagrové Kate nepochází z významné rodiny a jako Američanka má úplně jinou náturu než tradiční konzervativní Britové.

Je tedy dlužno přiznat, že s obrovskou životní změnou která ji potkala, se pere statečně.


Svatba na Windsoru
19.5.2018 proběhne obřad a recepce na hradě Windsor.
Po PRAŽSKÉM HRADĚ se jedná o druhý největší obývaný hrad na světě a je jednou z oficiálních rezidencí britské monarchie.

Majestátní komplex ležící 30 km od Londýna má za sebou 900 let starou historii a dvakrát do roka se v něm konají velké ceremoniály - o Velikonocích a v červnu, kdy královna uděluje v kapli sv. Jiří Podvazkový řád, jedno z nejvýznamnějších britských vyznamenání.
 Součástí prohlídek hradu jsou i soukromé (a velice honosné) obývané apartmány královské rodiny.
Tyto jsou částečně uzavřeny od března do září, kdy tam pravidelně jezdí královská rodina. Apartmány se také stále používají pro ubytování významných návštěv, kdy se veřejnosti uzavírají celé.
Večerní "afterparty" pro nejbližší rodinu a přátele pořádá princ Charles na zámečku Frogmore House.

Dojem, který britská královská rodina a prostředí, kde se svatba koná, zanechá v amerických svatebčanech, bude jistě ohromný.

Já teda rozhodně hodlám koukat na přenos, už jsem si to i zapsala do diáře :). A vím o dost holkách, co to mají stejně :).

Photos: Alexi Lubomirski, Pinterest

Komentáře

  1. A bude to nekde k vidění? Cetla jsem, ze nebude přenos jako u Kate s Williamem.. Ale jestli jo, tak to chci videt! Meghan znam prave ze Suits a je moc krásná.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat