Rozhovor: Místo kde sehnat šaty svědkyni a dospělým družičkám

Trend zvát na svatbu dospělé kamarádky coby družičky k nám přišel ze zahraničí a není divu, že jeho obliba roste i u nás.

Pokud kamarádku pozvete, aby vám šla na svatbě za družičku, určitě jí tím uděláte radost. Zároveň jde o elegantní řešení problému, kdy má nevěsta víc hodně blízkých kamarádek, ale za svědkyni může zvolit jen jednu.
---
Družičky ve vhodně vybraných outfitech navíc mohou krásně doplňovat nevěstu a vůbec celou svatbu, pro svatební fotografy jsou zdrojem zajímavých snímků.

Každá jedna z družiček je originál
Když jsem já sama hledala loni šaty pro své družičky, myslela jsem na to, že je rozhodně nechci nutit do něčeho, v čem by se necítily.

Každá má kamarádka je originální krásnou osobností, má trochu jiný vkus, postavu, konfekční velikost... A tak najít vhodnou variantu, která by vyhovovala všem, byla výzva.

**Jak na šaty pro družičky?**
Co by měly mít vlastně družičky na sobě, aby efekt byl dokonalý a zároveň, aby se každá jedna cítila dobře a hezky?
Jaké jsou momentální trendy? A není někdy úkol sehnat podobné šaty pro ženy rozdílných postav oříškem?




O tom jsem si popovídala s Denisou Borutovou, majitelkou e- shopu Družičkování.
---
Tento krásný koncept je záchranou nejen pro nevěsty s jejich doprovodem, ale i pro nás všechny ostatní, které zkrátka chceme být pěkně oblečené na jakoukoli společenskou událost.

 Můžete prosím krátce představit sebe jako majitelku a proč vlastně vznikl nápad na e- shop právě se šaty pro družičky?
Nápad prodávat šaty pro družičky mi probleskl hlavou, když jsem začínala s plánováním vlastní svatby.
Nikde jsem nemohla sehnat jednoduché šaty pro družičky, tak aby holky nebyly za přeplácanou cukrovou vatu a nevypadaly, že se chystají zahájit plesovou sezónu.
Nakonec jsem myšlenku odložila do šuplíku, šťastně se vdala, vrátila se do práce a dokončovala diplomovou práci. S vidinou blížícího se konce studia, jsem se stále častěji ptala sama sebe „Co chci opravdu dělat? Co mě baví? Jak vypadá moje práce snů?“.
Po dlouhém váhání a rozhodování se, jsem otevřela pomyslný šuplík zapomenutých nápadů, oprášila je a vrhla se do podnikání právě s "družičkováním".

Trend dospělých družiček je na rozdíl od zahraničních svateb u nás teprve na vzestupu. Jak vnímáte český trh a možnosti nákupu šatů pro družičky a svědkyni?
Možností nákupu šatů pro družičky je dnes samozřejmě spousta – zahraniční eshopy, půjčovny nebo běžné kolekce v obchodních řetězcích.
Celý proces připomíná ale spíše známé hledání jehly v kupce sena. Je složité najít a sladit střihy a barvy šatů pro družičky tak, aby vše vytvářelo jednotný koncept a všichni byli spokojeni.

Jak dlouho váš e- shop funguje?
Nyní jsme v plném proudu naší první svatební sezóny.

Dá se jeden model šatů u vás koupit ve více velikostech?
Všechny modely šatů je možné u nás koupit v běžných konfekčních velikostech.

 Nabízíte několik střihově odlišných modelů šatů – všechny jednoduché a zároveň efektní. Hodí se univerzálně na všechny typy postav?
Střihy jsou koncipované právě tak, aby si každá žena vybrala střih, který ji sedí a který má ráda. Zároveň se snažíme, aby každá žena bez rozdílu na to, jakou velikost nosí, u nás našla šaty, ve kterých se bude cítit krásně a přirozeně.

Jaké jsou barevné možnosti vašich šatů?
V základní nabídce najdete 4 barevné varianty – pastelovou mint, šedou, pudrovou růžovou a lila. Nicméně je možné objednat šaty v jakékoliv jiné barvě přesně podle přání nevěsty a družiček. Ve vzorníku máme přes 100 barevných odstínů.

Jak byste obecně definovala správné „družičkovské“ šaty a čeho je naopak potřeba se vyvarovat?
Šaty pro družičky by měly ladit s celkovým konceptem svatby. To ale neznamená, že pokud je barva svatby vínově červená, tak musíte družičky obléknout do červené od hlavy až k patě. Úplně stačí, když budou mít družičky na svém outfitu něco červeného – květinu, lodičky nebo rtěnku. Pryč jsou armády družiček ve stejných růžových šatech.

Máte nějaké typy, čeho se držet při společném nákupu šatů pro víc družiček?
Pokud máte své kámošky aspoň trochu ráda, nenuťte je všechny do stejného střihu šatů. Každá z nich moc dobře ví, jaký střih jí lichotí a v čem se cítí fajn. Mám moc ráda současný trend tzv. Mix & Match, což znamená, že mají družičky střihově podobné šaty, klidně v různých odstínech, které vzájemně ladí.
Vypadá to krásně především proto, že každá družička se cítí svá.

Já na své svatbě družičky měla a můžu říct, že jsem za ně byla vděčná z mnoha důvodů. Jaké jsou podle vás hlavní úlohy družičky?
Podle pohanských tradic jsou družičky neprovdané dívky, které jsou oblečeny velmi podobně jako nevěsta, a to proto, aby zmátly zlé duchy, kteří nepřinášejí nevěstě nic dobrého. Družičky tak měly za úkol nevěstě zajistit životní štěstí.

Dnešní pohled na družičky je malinko jiný. Nicméně stále platí, že mít skvělé družičky, to je záruka životního štěstí.
Družička je totiž hlavně nevěstin parťák a opora. Důvěrnice, která jí drží šaty při čůrání. Spojenec, který jí přepudruje čelo. Kamarádka, která pro ni uspořádá rozlučku se svobodou. Obětavá bytost, která pro novomanžele na tajňačku zorganizuje svatební hry. Manažerka, která ve svatební den vyřeší (skoro) každý problém.
Ano, je to dřina, která ale bude odměněna. Protože dívat se na svou krásnou a šťastnou kamarádku nebo sestru, to je prostě pocit k nezaplacení.

Vaše slova můžu potvrdit z vlastní zkušenosti, to jste řekla moc hezky.
Pokud družičky mají outfity ladící se stylem svatby, perfektně svatbu svou přítomností doplňují i dobře vypadají na fotkách. Doporučila byste nastávajícím nevěstám pozvat kamarádky za družičky?
Určitě ano, sdílená radost je totiž dvojnásobná radost. A sdílet takovéto velké štěstí se svými nejbližšími kamarádkami patří určitě mezi nezapomenutelné chvíle v životě.

Děkuji za krásný rozhovor.

Přeju i Vám, nevěstám, svědkyním, družičkám, svatebčanskám ... ať ty své vysněné šaty najdete a prožijete v nich kouzelný den a noc ♥.



Komentáře