La dolce vita: recept na nejlepší mascarpone krém

V zimě jsem pekla narozeninový dort a cupcakes pro malou princeznu Elišku k prvním narozeninám.
Použila jsem krém s bílou čokoládou a také mascarpone krém, který vám sem chci sdílet.

Ze zkušenosti totiž vím, že mít uložený recept na dobrý krém, který můžete použít na cokoli, je výhra.

Na internetu najdete spousty receptů, ale mně se osvědčil tenhle. Nikdy se nesrazil, je jednoduchý, chutná skvěle a můžete ho použít jak na plnění, tak pro potahování, protože dobře drží tvar, neteče a zároveň se s ním dobře pracuje.

Pokud chcete, můžete do něj přidat navíc třeba skořici, trochu kakaa, citronovou šťávu, nějaký extrakt pro změnu chuti, nebo trochu studeného ovocného rozvaru. 
---

Ingredience
500g mascarpone
100g moučkového cukru
100g smetany ke šlehání

Postup:
Nemůže to být snazší. Smetanu vyšlehejte.
Pak přidejte cukr i mascarpone a opatrně míchejte, aby se všechny ingredience propojily.
Na závěr ještě krátce prošlehejte.
(Ingredience jsou uvedeny v množství, které vystačí k potažení běžného jednopatrového dortu o průměru 20-25 cm. Pokud je malý, tak i k jeho částečnému naplnění. Pakliže je dort větší, nebo chcete dort tímto krémem i pořádně naplnit, zdvojnásobte množství.)

Život je sladký a jaro je tady. 



Komentáře