Recept: pravé tiramisu podle Emanuele Ridiho

Že tiramisu je jeden z nejznámějších dezertů na světě a receptů na něj najdete všude mraky? Samozřejmě.

Jsou to ale všechno recepty na skutečné, pravé tiramisu? Ne vždycky. Někdy jsou to spíš recepty na dezert à la tiramisu.

Jestli chcete umět opravdu nejlepší tiramisu na světě, je to jako se vším. Učte se přímo od nejlepších. V tomto případě od Italů. Logicky.

Tenhle recept mám od šéfkuchaře Emanuele Ridiho a dám za něj ruku do ohně.

Za okny nám prší, na pár dní nás opustilo horké počasí a pokud vám zbylo trochu volných chvil, zkuste to.
Dezert, kafe, knížka nebo film a déšť za oknem jsou osvědčenou zkratkou k pohodovému večeru.


Ingredience na 4 - 6 porcí:

500g Mascarpone
5 lžic cukru krupice
5 vajec
2x malý panák Amaretto
šálek silné černé kávy
1 balení cukrářských piškotů
(Kolik jich nakonec použijete záleží na velikosti nádoby, do které budete tiramisu dělat.)
kakao na posypání


Postup:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, v druhé nádobě z bílků vyšleháme sníh.

Do žloutků přidáme Mascarpone, dobře promícháme a nakonec pomalu vmícháme sníh.


Připravíme si silnou kávu (já použila dvojité espresso) a přelijeme ji do hlubokého talíře - tak se nám s ní bude lépe pracovat. Smícháme s Amarettem a začneme do ní namáčet piškoty.


Piškoty namáčíme do kávy jen rychle - aby se nerozmáčely. Namáčíme je z obou stran a následně skládáme do formy: piškoty, krém, piškoty, krém.

Poslední vrstvu krému posypeme kakaem.

Necháme minimálně 2 hodiny zatuhnout v lednici.

Buon appetito!




Komentáře