Ten po Vašem boku aneb ženich a jeho autfit

Během svatebních příprav i samotné svatby je to většinou nevěsta, kolem jejíhož outfitu se vše točí. Velkou část svatebních příprav zabírá výběr šatů a následně k nim do nejmenších detailů i veškerých doplňků, líčení a účesu tak, aby nebylo nic, co by nezapadalo do celého dokonalého celku.
Ve svatební den je to opět především nevěsta, kterou svatebčané vyhlížejí ve zvědavém očekávání, jak bude vypadat.

Vybírání věcí pro nevěstu je snad od počátku lidstva zásadní a oblíbenou činností. Ale co ženich? Mnoho lidí řekne, že to má v tomto směru jednodušší.
Můj názor je, že jak v čem. Pokud má ženichův outfit vypadat dokonale, zaujmout, nezaniknout vedle kouzelné nevěsty a ještě ji dobře doplnit, jde hlavně o jedno - o DETAILY!
---

1. Samotný ženich
Psát, že by měl mít upravené vousy, nehty a vlasy, je asi zbytečné.
Nezapomínejme ale ani na obočí. Především pokud ho má muž výraznější. Nemělo by být rozcuchané a přerostlé, nevypadá to dobře ani naživo, ani na fotografiích, které jsou často velice detailní.
Také není na škodu, pokud si ženich před obřadem namaže ruce. Jednak nebudete mít problém s navlékáním prstýnku, jednak ruce pak na fotkách vypadají líp.

2. Úprava těsně před obřadem
Před odchodem na svatební obřad se nám osvědčilo poslat za ženichem mou vizážistku.
Přepudrovala mu nos a čelo, aby se na fotkách neleskl, což se hodí hlavně v létě. Takhle to zní možná divně, ale nebojte, v reálu to není žádná zženštilost, jen ho lehce přejela štětcem a i můj chlap, který o tom nechtěl nejdřív ani slyšet, to přežil a nakonec byl rád :). Většina vizážistek je také schopná ženichovi před svatbou lehce upravit vlasy.

3. Vhodné barvy
Barvy, které ženich zvolí, ať na obleku, košili či doplňcích by měly korespondovat s barvou svatby a vaší kytice.

3. Doplňky
Zásadní věc. Jde v podstatě o jediné prvky, kterými ženich může svůj outfit vyšvihnout ještě výš a dodat mu šmrnc.
Kravata, hedvábný kapesníček do klopy, pásek, hodinky, knoflíčky u košile, manžetové knoflíčky, boty...

4. Kombinování
"To, co máte na sobě, nemusí být drahé, ale aspoň by to tak mělo působit."
Tuhle větu jsem kdysi slyšela na jedné přednášce o business dresscodu. Samozřejmě nikdo nechce, abyste si hráli na snoba.
Ale veškeré prvky, co má ženich na sobě, by mu velikostně měly perfektně sedět. Pokud něco nesedí, je větší nebo menší, odstává, nedrží apod., raději to nekupujte. Jednak to bude vypadat lacině, jednak po pár hodinách přestane být takové oblečení pohodlné. 
Kombinace barev a kovových prvků v rámci outfitu jsou jasné - zlatá ke zlaté, stříbrná ke stříbrné, černá k černé, hnědá k hnědé... Tedy pokud má např. ženich stříbrné manžetové knoflíčky, na hodinkách by taky měla být stříbrná barva.
Jednotlivé kousky k sobě musí také sedět nejen barevně, ale i stylově. Máte opravdu elegantní svatbu? Pak nejspíš zvolíte jinou kravatu a boty než ženich, kterého čeká jeho velký den na louce u lesa.
Osobitým šperkem muže jsou hodinky. Na svatbu klidně zvolte větší, výraznější, víc zdobené. Opět tu platí, že by měly ladit se stylem a barvami svatby.


5. Ladit se svědkem
Ženich a jeho svědek nemusí mít za každou cenu stejnou barvu obleku, ale je dobré, aby byla stejná aspoň barva košile. Hezky vypadá nějaký společný prvek, který oba outfity propojí. Může jít třeba o stejnou barvu knoflíčků košile, stejné boty nebo kapesníček v klopě.
Platí, že svědek by měl ženicha následovat i v "ozdobě krku". Tzn. pokud má kravatu ženich, má ji i svědek, když si ženich vezme motýlka, stejně tak jeho svědek. Rozhodně by se nemělo stát, že v případě, že se ženich rozhodne jít bez kravaty i motýlku, si jeden z těchto doplňků obleče svědek.



Komentáře