Když manželství nevyjde - nejkontroverznější rozvody celebrit: HANA ZAGOROVÁ A VLASTIMIL HARAPES

Vztah našeho nejslavnějšího baleťáka Vlastimila Harapese a zpěvačky Hany Zagorové trval 8 let. Brali se roku 1966 a snad každý jim lásku a štěstí přál. Krásný a sympatický pár, oba patřili ve svých branžích k nejlepším, působili pohodově a hodili se k sobě.

„Hanka je úžasná bytost, poznal jsem málo tak čestných a svědomitých lidí. Byli jsme spolu osm let a neslyšel jsem, že by někoho pomluvila. Taky jsme se za celou dobu nepohádali. A to byla možná chyba. Bylo to krásné, až to muselo skončit,“
vyjádřil se později Harapes.

---

Adopce

Populární manželé během vztahu řešili i adopci společného potomka, vlastní děti mít kvůli Zagorové vážné nemoci nemohli. A uspěli. Vybrali si čtyřletou Aničku z dětského domova. Zpěvačka se na roli matky těšila, po dítěti velmi toužila už dlouho. Jenže ani tady jim nakonec nebylo dopřáno. Po krátkém čase soužití o ni projevila zájem její babička a tak musela holčička od manželů zase odejít.

Zlatý hlas ze Slovenska

Nastalo nesmírně bolestné období, které se promítlo i do jejich vztahu. Věci už nebyly stejné. Definitivní rozpad přišel, když se Zagorová zakoukala do operního pěvce Štefana Margity.

„Seděli jsme s Hankou v autě, ona řídila a před Státní operou se pokazil semafor. A my seděli v autě a rovnou ze Státní opery vyjížděl autobus, kde baletní soubor Národního divadla jel na nějaký zájezd. Vlastík seděl někde u okna v tom autobuse a začal na nás mávat a my jsme dělali, že ho nevidíme,“ přiznal Margita v knize Naprosto nezbytná Hana Zagorová. 

Zagorová se nakonec manželovi přiznala, že se "zamilovala do hlasu". Vlastimil Harapes ustál celou situaci se ctí. V relativním poklidu ji ze vztahu propustil s tím, že v tom případě musí jít za hlasem svého srdce.

Dobrý konec

Zagorová si Margitu vzala pouhý den po rozvodu s Harapesem. Jejich manželství trvalo 30 let, až do Hančiny smrti a ve světě známých tváří je považováno za vzor lásky.

S Vlastimilem Harapesem pojilo Zagorovou i Margitu navzdory všemu přátelství na celý život.




Komentáře